Sensi voedingsplan

Gezondheid is dichterbij dan je denkt en hoeft niet duur te zijn. Indien je jouw stijl van leven aanpast en gezond eet, ervaar je meer energie en voel je jezelf fitter.

Binnen het voedingsplan valt een aantal voedingprodukten af. Deze worden vervangen door natuurlijke produkten. Aangezien de kwaliteit van biologische voeding hoogwaardig is, kan het zijn dat je eerder verzadigd bent. Ook rustig eten en goed kauwen, het zogenaamde mindful eten, geeft sneller een voldaan gevoel. Als je je levenswijze wil veranderen of aan wil passen laat je dan informeren over het voedingsplan. Maak dan eerst een afspraak bij Helender Wijze. Naast informatie over het voedingsplan en eventuele metingen, kan ik ook nog de bijbehorende middelen voorschrijven.

Ik wil een aantal voedingsmiddelen dat in het voedingsplan gebruikt wordt uitlichten:

Eet smakelijk en leef gezond!

Heb je vragen?
Laat dan je telefoonnummer achter en ik bel je terug

13 + 13 =

speltDit bijzondere graan kent voor zijn natuurlijke bescherming weinig schadelijke invoeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld milieuvervuiling. waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. De voedingsstoffen vanuit het spelt worden door het lichaam snel opgenomen. Het draagt bij aan een goede stofwisseling en speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat bevordert de stoelgang. Voor mensen met een tarweallergie is spelt een volwaardige en smaakvolle vervanging. Speltbrood is een bijzonder smakelijk brood en draagt, door de natuurlijke ingrediënten, bij aan een bewuste voedingskeuze en de ontwikkeling van een gezonde leefwijze.

kokosKokosbloesem suiker is een natuurlijke suiker die wordt gemaakt of gewonnen uit biologische kokosbloesem. Tot zover bekend is het de gezondste vorm van suiker. Omdat deze volledig ongeraffineerd is. Zit boordevol goede voedingsstoffen. En het geeft ons veel en lang energie. Geen suikerdips meer.

Pot kokos Bakken, braden, frituren of smeren

Deze 100% biologische Kokosolie extra virgin is ongeraffineerd en koudgeperst. Dit betekent, dat het zonder gebruik van chemicaliën en bij lage temperaturen is geperst, waardoor de voedingswaarden zoveel mogelijk behouden blijven. Deze olie bestaat voor meer dan 50% uit Laurinezuur en bevat minder calorieën dan andere vetten. Deze olie is lekker van smaak en geschikt voor op je boterham. Ook te gebruiken voor bakken, braden en frituren. Of te mengen met andere oliën (als olijfolie of koolzaadolie).

Zeezoutwinning Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude keltische methode. Dit vindt plaats in de Guérande streek in Bretagne, Frankrijk. Het Keltisch zeezout heeft geen chemische behandeling ondergaan en bevat geen toevoegingen ( dus geen antiklonter middel, fluor, jodium, of nitriet). Het is ongeraffineerd zeezout. De grijze kleur is ontstaan door de absorptie van mineralen uit de klei langs de zoutvelden. De elementensamenstelling van het Keltisch zeezout stemt overeen met de samenstelling van het menselijk bloedplasma.

Gebruik van Keltisch zeezout in gerechten                                 

Je kunt het zout toevoegen als je het eten hebt opgeschept. Er mee koken kan wel alleen verliest het zout dan zijn samenstelling. De hoeveelheid zout maakt niet uit. Als je lichaam zich heeft aangepast ga je vanzelf minder zout gebruiken. Gemalen in een zoutmolen past het zout bij elk gerecht ter vervanging van keukenzout.

Share This