Ik kwam en week geleden op facebook een filmpje tegen over de ballonnen oefening. Het was een doeltreffende oefening om te laten zien of je wel of niet goed met je voeten op de grond staat. Nadat ik het filmpje gezien had was de titel voor mijn blog voor deze maand geboren. Aarden of gronden.
Het principe komt op het volgende neer: Als je aandacht aan je voeten geeft sta je met beide voeten stevig op de aarde. Zo stevig dat het een ander niet lukt om je omver te duwen.
Als je daar in tegen met je ogen dicht aan helium gevulde ballonnentjes denkt. Jezelf ziet hangen onder de ballonnen én je mee laat voeren met de wind, ben je met één vinger al uit balans te brengen. Wat wil jij liever?

Wat betekent aarden of gronden voor mij als HSP?

Voor mij betekent aarden of gronden me ergens thuis voelen of thuis zijn.  Dit kan op vele plekken. Op mijn werk, bij vrienden, én bij mijzelf. Als hoog sensitief persoon kan het voor mij soms  even duren voordat ik kan aarden. Deels heeft dat te maken omdat ik af en toe moeite heb met veranderingen. Als ik mijzelf ergens niet thuis voelt ben ik op dat moment mijn houvast en mijn aarde, (lees mijzelf) kwijt. De ballonnen oefening of een meditatie kan er dan voor zorgen dat ik weer land in mijn lichaam en me weer geaard voel. Daarmee kan ik mezelf weer terugpakken en het contact weer herstellen. Dit heeft wel enige oefening gekost!

3 redenen waarom het fijn is om te aarden of te gronden.

  1. Aarden of gronden is belangrijk om in het hier en het nu te zijn en te blijven. Alles wat je doet met aandacht doen. Je kunt dan dichtbij je zelf zijn en genieten van de leuke of minder leuke dingen die op je pad komen. Je kunt op die momenten in contact zijn en blijven met jezelf. Vanuit het contact met jezelf is het veel gemakkelijker om evenwichtig te reageren en je grenzen aan te geven. Je lichaam dat ben JIJ. Als jij jouw lichaam op een zachte liefdevolle manier aandacht geeft dan voedt jij je lichaam met positiviteit. Daar word je gelukkig van en bloei je van op!
  2. Aarden zet je letterlijk met je voeten op de grond waardoor je energie van de aarde door je voeten heen kunt laten stromen. Je verbindt je op dat moment met de aarde waardoor je met beide benen op de grond staat. Het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, balans, rust, en vertrouwen in jezelf. Je activeert je eerste chacra. Je hebt dan letterlijk een goede bodem. Door te aarden kun je makkelijker contact maken met de hogere frequenties en spiritueel verder groeien. Je kunt je intuïtie gebruiken waardoor je je talenten en ideeën kunt exploreren. Door te aarden of te gronden maak je jou “Ik ben” energie sterk waardoor je eigen bestaan bevestigd wordt. Het activeert je levenskracht en het geloof in jezelf. Als je met beide voeten op de aarde staat, ben je veel meer thuis in je lichaam. Hierdoor komen er via je voeten minder makkelijk ongewenste organismen je lichaam binnen.
  3. Aarden beschermt je tegen negatieve energie van andere mensen. Hierdoor kan jij als hoog sensitief persoon jezelf beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vaak komen de negatieve energieën binnen in het gebied van je keel tot je buik. In dat gedeelte bevind zich de levensenergie. Je kunt dat kwetsbare gebied beschermen door te mediteren. In de meditatie of visualisatie leer je dat gebied te sluiten waardoor je jezelf niet zo kwetsbaar of leeg getrokken voelt. Als jij goed geaard sbent kun je rustiger op bepaalde situaties reageren, is het makkelijker om vanuit verbinding relaties aan te gaan. De momenten van stress zullen geleidelijk gaan afnemen. Omdat wij als gevoelige mensen tegenwoordig alle ballonnen hoog moeten houden, heb ik daarom een meditatie voor jou als cadeau. Het is fijn en goed om jezelf op te laden door middel van een meditatie.

 

Waarom is het fijn om te mediteren en wat levert het jou op? 

Meditatie helpt je om zaken in je hoofd op een rijtje te zetten. Je kunt dan op een betere manier omgaan met druk en prikkels van buitenaf. Stress wordt hanteerbaar en relaties worden dieper.

Meditatie helpt je om in het hier en nu te zijn. Je leert je aandacht te focussen op wat NU gebeurt.

Meditatie helpt je om je levenskwaliteit te verbeteren. Bij hooggevoeligheid hoort een overactiviteit van zenuwen en zintuigen. Meditatie biedt rust tijdens de drukte van alledag.

Je ervaart

  • Minder stress
  • Meer energie
  • Je nachtrust verbetert
  • Gezonder lichaam en een gezondere geest
  • Je ervaart meer balans
  • Een bewuster gelukkiger leven.

Weet jij dat jij een meditatie van mij cadeau krijgt, als jij je inschrijft op mijn homepage? Deze verfrissende meditatie is zeer geschikt om de dag en de nacht ontspannen te beginnen.

Affirmatie of mantra:

Omdat ik “positief denken” een warm hart toedraag, wil ik jou, als lezer van mijn E-zine en blog, elke maand een positieve affirmatie meegeven.

De affirmatie van de maand september is:

* De liefde die ik voel voor de ander is een cadeautje aan mijzelf.

* De liefde die ik voel voor mijzelf is een cadeautje aan de ander.

Deze affirmatie kun je zo vaak mogelijk hardop of in gedachten, zeggen. Op een briefje schrijven en overal ophangen.

Mijn missie is om een liefdevolle samenleving te creëren, waarin iedereen zich verbonden voelt en veilig, waardoor men kan thuiskomen bij zichzelf. De eerste stap daarnaar toe is positief zijn. Positiviteit naar jezelf en de wereld om je heen. Dat kan je bereiken met deze affirmatie.  

Als je weer in je positieve kracht wilt komen te staan én je eigen regie over je leven weer terug wilt pakken vanuit harts contact, bel mij dan op. We kunnen samen kijken of Sensi-therapie geschikt is voor jou.

Hieronder volgt een impressie over wat er tijdens een Sensi-therapie sessie gebeurt.

Tijdens de behandeling bewandelen we samen de weg naar jouw binnenste. De pijnpunten die jij hierbij tegenkomt, worden helder en kunnen worden losgelaten.  Je krijgt duidelijkheid en komt weer in contact met je echte zelf. Je energie komt in balans en door de innerlijke harmonie kom je in je kracht te staan. De last die je ervaart door het hoog sensitief zijn, kan dan veranderen in:  van Pijn naar Zonneschijn!

Neem eens een kijkje op mijn website www.helenderwijze.nl . Je kunt dan, met je voeten op de grond, luisteren naar mijn meditatie!

Heb jij ervaringen óf wil jij je mening met mij delen, graag! Deel ze hieronder via het contactformulier. Dank je wel!

P.S. Ik wil Sensi-therapie in de wereld zetten.  Mijn website Helender Wijze groeit voor 90% door doorverwijzingen, mijn vraag aan jou:
Ken jij personen waarvan jij denkt dat Sensi-therapie goed zou kunnen werken? Stuur ze dan door naar www.helenderwijze.nl voor meer informatie over mijn diensten. Bedankt!

Share This