Welkom op mijn blog

Het is mijn eerste. Ik voel me dankbaar dat jij ‘m nu aan het lezen bent.

De meeste personen die ik voor een Sensi-therapiebehandeling op mijn pad krijg zijn hooggevoelig. Meestal zijn het vrouwen en kinderen.
Van de vrouwen die veelal moeder zijn hoor ik geregeld “Ik ben net zo’n spons. Ik neem alles op van alles en iedereen. Mijn hoofd is helemaal gevuld en ik kan niet meer bij mijn gevoel komen. Ik krijg niet meer helder wat nou van mij is en wat van een ander. Kinderen daarin tegen trekken zich terug. Worden boos, opstandig of druk.” Je begrijpt dat wanneer je alle indrukken “over je heen” krijgt, je jezelf enorm overprikkeld kan voelen. Het liefst zou je in je bed gaan liggen om daar voorlopig niet meer uit te komen. Maar…. Je werk wacht en er zijn nog legio andere voorbeelden om toch vooral door te gaan. Het gevolg kan zijn dat de spanning zo hoog oploopt dat je op deze manier het contact met jezelf verliest.
Minder gevoelige mensen kunnen zich bijna niet voorstellen hoe het is om overprikkeld te raken omdat hun systeem over het algemeen meer aankan.

Zelf heb ik mijn eigen hooggevoeligheid redelijk tot goed onder controle. Ik heb nog wel eens de neiging om te lang door te gaan. De indrukken, geluiden, geuren en kleuren kunnen dan als een bom binnenkomen. Mijn remedie is dan om te gaan mediteren waardoor ik weer rust en kalmte ervaar.

blog febr budda

Hieronder volgen 3 tips waarom het belangrijk is om te mediteren:

  1. Meditatie helpt je om zaken in je hoofd op een rijtje te zetten. Je kunt dan op een betere manier omgaan met druk en prikkels van buitenaf. Stress wordt hanteerbaar en relaties worden dieper.
  2. Meditatie helpt je om in het hier en nu te zijn. Je leert je aandacht te focussen op wat NU gebeurt.
  3. Meditatie helpt je om je levenskwaliteit te verbeteren. Bij hooggevoeligheid hoort een overactiviteit van zenuwen en zintuigen. Meditatie biedt rust tijdens de drukte van alledag.

Voordelen van mediteren

  • Minder stress
  • Meer energie
  • Je nachtrust verbetert
  • Gezonder lichaam en een gezondere geest
  • Je ervaart meer balans
  • Een bewuster gelukkiger leven.

Schrijf je nu in en…

Je krijgt van mij een gratis opfrismeditatie waardoor je weer fris en schoongewaaid aan de slag kunt gaan. Daarbij heb ik ook een meditatie voor jouw kind ingesproken. Deze gaat over gronden.
Als je jezelf herkend in het voorgaande stukje maak dan de keus om met jezelf aan de slag te gaan en bel mij op. Tijdens de Sensi- therapiebehandeling bewandelen we samen de weg naar jouw binnenste. De pijnpunten die jij hierbij tegenkomt, worden helder en kunnen worden losgelaten. Je krijgt duidelijkheid en komt weer in contact met je diepste zelf. Je energie komt in balans en door de innerlijke harmonie kom je in je kracht te staan. De last die je ervaart door het hooggevoelig zijn, kan dan veranderen in:van Pijn naar Zonneschijn!

Naast Sensi-therapie coach ik ook hooggevoelige kinderen die vastlopen op school. Door middel van de training “Ik leer anders” begeleid ik kinderen met hun dyslexie en dyscalculie.

Share This