Na een Sensi-therapie behandeling is mijn advies om veel water te drinken. Waarom is dat eigenlijk belangrijk? Tijdens de behandeling komen allerlei giftige afvalstoffen vrij. Deze kunnen het beste je lichaam zo snel mogelijk verlaten. De afvalstoffen worden dan met het water uitgescheiden.
Kort geleden was ik mijn teksten aan het afronden voor mijn twee nieuwe websites. Eén daarvan, Helender Wijze, is nu in de lucht.
Mijn andere website laat ook niet lang meer op zich wachten! Dit wordt een website speciaal voor jouw kind. Hierin staat de methode “Ik leer anders” centraal en natuurlijk ook Sensi-therapie voor kinderen. Twee prachtige methodes waarin de kinderen al veel successen hebben geboekt. De website wordt “Andere Kijk op Dyslexie” genoemd. Ik geef een seintje als deze website ook de “lucht in gaat”.
Als ik druk bezig was om teksten te schrijven, was ik vaak zo geconcentreerd, dat ik de dingen om mij heen vergat. Het drinken van water schoot er dus wel eens bij in. Tsja en dan….?
Want als je niet genoeg water drinkt, wat gebeurt er dan? Je lichaam kan ondanks dat je koffie, thee, sappen, limonade, drinkt toch uitgedroogd raken omdat je lichaam alleen water herkent als vocht. Bij de eerder genoemde dranken moet je lichaam in werking worden gesteld om het weer af te breken, op te slaan en af te voeren. Dit proces kost water. In feite droog je daardoor ook uit. Dus houdt je vochthuishouding in balans door veel water te drinken. Weet jij dat je organen kunnen uitdrogen als je niet genoeg water drinkt? En dat je lichaam daardoor ziek kan worden?
Als je hier meer over wilt weten dan is het boek “Water het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven van Dr F. Batmanghelidj” een aanrader om te lezen. In dit Blog heb ik wat items uit zijn boek gebruikt.

Waarom is het belangrijk om water te drinken

Je stofwisseling draait ongeveer 3 procent sneller, dus je verbrandt meer vet.

 • Het drinken van water zorgt ervoor dat je cellen gezond blijven. Daardoor drogen ze niet uit.
 • Water bevat geen calorieën en voert de afvalstoffen af.
 • Je hebt meer dorst dan je denkt. Kwaaltjes als hoofdpijn, maagzuur, maagpijn, buikpijn, rugpijn, kunnen komen door uitdroging.
 • Drink gewoon water ook als je geen dorst prikkel hebt. Als je voelt dat je dorst hebt dan heb je al te weinig vocht in je lichaam.
 • Mijn tip is: Drink gewoon water ook al heb je geen dorst. Hoe ouder je bent des te slechter je dorstprikkel werkt.

Hoeveel water moet je drinken?

Dit hangt af van je lichaamsgewicht. Je vermenigvuldigt je lichaamsgewicht met 0,03. Weeg je bijvoorbeeld 60 kilo, dan is dat 60 x 0.03 = 1,8 liter water per dag.

5 Signalen van uitdroging kunnen zijn:

(bron: Water het goedkoopste medicijn, dr F. Batmanghelidj)

 1. Je moe voelen zonder redelijke verklaring.
  Water is de belangrijkste bron voor het opwekken van energie in het lichaam. Voedsel heeft geen waarde voor het lichaam totdat het verzadigd wordt met water. Als je niet genoeg water drinkt kan het voedsel geen energie geven en wordt je lichaam moe.
 2. Blozen.
  Wanneer je niet genoeg water drinkt en je lichaam uitdroogt, kunnen de hersenen niet genoeg water uit de bloedbaan halen om aan die behoefte te voldoen. De hersenen geven dan een seintje om de bloedvaten te verwijden die naar de hersenen gaan zodat de hersenen meer doorbloed worden. De bloedvaten in je gezicht verwijden zich dan ook.
 3. Je angstig voelen
  Het voorste deel van de hersenen weerspiegelen de bezorgdheid over het watertekort in het actieve deel van de hersenen. De hersenen zenden een prikkel uit die het gevoel van angst geeft.
 4. Je neerslachtig en ontevreden voelen
  Belangrijke middelen van ons lichaam zijn reserves van essentiële aminozuren. Deze worden bij veel functies gebruikt onder andere bij prikkeloverdracht. Bij een tekort kunnen ze in de hersenen hun taken niet meer goed uitvoeren. Uitdroging vermindert sommige van deze aminozuren. Het tekort werkt een gevoel van neerslachtigheid op.
 5. Je depressief voelen
  In deze fase is het lichaam fors uit aan het drogen. De giftige afvalstoffen die vrijkomen van de stofwisseling kunnen niet worden uitgescheiden. De lever moet dan heel hard werken om de gifstoffen te filteren. Daar is ook water voor nodig!

Omdat ik met Sensi-therapie regelmatig vrouwen en kinderen behandel met een allergie citeer ik uit het boek “Water het goedkoopste medicijn” van DR. F, Batmanghelidj.

Allergieën en het immuunsysteem:

Wanneer we uitgedroogd raken, zorgt histamine ervoor dat het beschikbare water goed bewaard en verdeeld wordt. Als het lichaam steeds meer uitgedroogd raakt, neemt de snelheid van de histamineproductie steeds meer toe. Wanneer het lichaam voorzien wordt van water, verdwijnt histamine van plaatsen waar het niet hoort. Als je genoeg water drinkt wordt de productie van histamine en de overmatige afgifte afgeremd. Water heeft op zichzelf een zeer sterke natuurlijke histamine remmende functie.

Onderdrukking van allergieën in het immuunsysteem

Omdat er bij uitdroging meer histamine aangemaakt wordt en er bij een prikkeling van het immuunsysteem ook histamine geproduceerd wordt, zal er een overschot ontstaan. De productie van antistoffen is onvoldoende om lichaamsvreemde stoffen als pollen en andere antigenen af te weren. De traanklieren moeten de pollen wegspoelen van het gevoelige hoornvlies, omdat antilichamen om de polen te neutraliseren niet voldoende aanwezig zijn. Dat is de rede waarom de activiteit van histamine voor de afgifte van water uit de traanklieren aan het of en de neus zo versterkt wordt, Het is een van nature aanwezige, door nood gedreven reactie. Met water spoelen is de enige manier om van de overtollige pollen af te komen.

Tips om water te drinken

Je kunt de dag beginnen met een glas water uit de brita kan. Het water uit deze kan is gezuiverd van kalk en andere resten, als medicijnen. Het water komt niet rechtstreeks uit de kraan, is op kamertemperatuur wat lekkerder wegdrinkt!

 • Stenen in je kan doen. Een rozenkwarts, amethist en een bergkristal. Het ziet er niet alleen leuk uit. Je voegt er een nieuwe dimensie aan toe. Heerlijk zuiverend.
 • Ik drink ook regelmatig water uit mijn dopper fles. Neem als je gaat reizen een flesje water mee, zodat je onderweg ook kunt drinken.
 • Drink bij je kop koffie een glas water. Het water wat het kost om de koffie uit te scheiden, vul je dan meteen weer aan. Dit kan je ook doen bij je boterham of andere dranken.
 • In de zomer is het leuk en heerlijk om vers fruit en/of kruiden in je water te doen. Voeg aan je water in stukken gesneden citroen, sinaasappel, munt, wat je maar lekker vind en je water wordt super aantrekkelijk en dorstlessend!
 • Drink een glas water na het plassen. Heel simpel en makkelijk te onthouden.
 • Doseer voor jezelf wanneer het goed uitkomt om water te drinken. Voor mij is het fijn om thee en water af te wisselen. Tussen 15.00 en 18.00, drink ik het meest. ´s avonds drink ik minder.

water in hartvorm voor blog

Water heeft nog een mooie eigenschap die ik met je wil delen:

Water heeft een geheugen en neemt de trilling uit de omgeving in zich op. Omdat jouw lichaam voor een groot deel uit water bestaat kan het water in je lichaam positief of negatief geladen zijn. Als je positief over jezelf denkt voel je jezelf blij. Als je negatief over jezelf denk voel je jezelf somber.
Water dat positieve gedachten bv ”liefde” heeft meegekregen ziet er mooi en harmonieus uit. Water wat negatieve gedachten bv “dom” heeft meegekregen ziet er veel minder mooi uit.
Emoto, een Japanse natuurgeneeskundige heeft proeven gedaan met water. Hij gaf de ene kan met water een positieve affirmatie mee. De andere kan een negatieve affirmatie. Daarna vroor hij het water in en zag hij dat de kristallen van het positieve water prachtig waren. De kristallen van het negatieve water waren lelijk. Met zijn onderzoeken heeft Emoto het bewijs geleverd dat “positief denken” echt helpt.

Omdat ik “positief denken” een warm hart toedraag, wil ik jou, als lezer van mijn E-zine en blog, elke maand een positieve affirmatie meegeven.
De affirmatie van de maand mei is: “In mijn hoofd is alleen nog plaats voor positieve levenskracht versterkende gedachten. Ik maak nu de stap om mijn leven te veranderen door mijn gedachten te veranderen”. De affirmatie kun je zo vaak mogelijk hardop of in gedachten, zeggen. Op een briefje schrijven en overal ophangen.
Mijn missie is om een liefdevolle samenleving te creëren, waarin iedereen zich verbonden voelt en veilig, waardoor men kan thuiskomen bij zichzelf. De eerste stap daarnaar toe is positief zijn. Positiviteit naar jezelf en de wereld om je heen. Dat kan je bereiken met de affirmatie.
Als je weer in je kracht wilt komen te staan én je eigen regie over je leven weer terug wilt pakken vanuit hartscontact, bel mij dan op. We kunnen samen kijken of Sensi-therapie geschikt is voor jou.
Hieronder volgt een impressie over wat er tijdens een Sensi-therapie sessie gebeurt.
Tijdens de behandeling bewandelen we samen de weg naar jouw binnenste. De pijnpunten die jij hierbij tegenkomt, worden helder en kunnen worden losgelaten. Je krijgt duidelijkheid en komt weer in contact met je echte zelf. Je energie komt in balans en door de innerlijke harmonie kom je in je kracht te staan. De last die je ervaart door het hoogsensitief zijn, kan dan veranderen in: van Pijn naar Zonneschijn!
Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn website www.helenderwijze.nl. Je kunt dan, onder het genot van een glaasje water voor of achteraf, luisteren naar mijn meditatie!

Heb jij ervaringen óf wil jij je mening met mij delen, graag!
Deel ze hieronder via het contactformulier. Dank je wel!

P.S. Ik wil Sensi-therapie in de wereld zetten. Mijn website Helender Wijze groeit voor 90% door doorverwijzingen, mijn vraag aan jou:
Ken jij personen waarvan jij denkt dat Sensi-therapie goed zou kunnen werken? Stuur ze dan door naar www.helenderwijze.nl voor meer informatie over mijn diensten. Dank je wel!

Share This