Geluktip 1: Wees je bewust van het nu.

Heb jij wel eens last van een ondefinieerbaar gevoel dat er iets te gebeuren staat waar jij geen vat op hebt? Dit kan angstig voelen. Dit gevoel van angst heeft bijna altijd betrekking op iets wat in de toekomst gaat gebeuren. Ook gevoelens van miskenning of ontevredenheid hebben vaak meer met het verleden of de toekomst te maken dan met het heden. Geluk is een gevoel. Dat voel je op het moment zelf, NU. Hoe kom je in het NU? Door rustig te gaan zitten op de bank of op een stoel. Ogen dicht doen en contact maken met de ademhaling in je buik. Maak ook contact met je voeten die weer in contact staan met de aarde. Je kunt ook genieten met een goed boek op de bank, of kom op 16 en 17 juli jouw geluk plukken in Heiloo.

Geluktip 2: Wat zijn jouw wensen voor geluk?

Wil jij de Postcodeloterij winnen? Dan moet je wel een lot kopen. Wil jij stoppen met ruzie maken? Zoek dan een andere uitweg voor je boosheid. Wil je meer verdienen? Vraag loonsverhoging of zoek een andere baan. We denken vaak ten onrechte dat we afhankelijk zijn van andere mensen. Een goede manier om te ontdekken wat jouw wensen zijn is de volgende: Bedenk voor jezelf een situatie die je zou willen verbeteren. Zie het zo concreet mogelijk voor je en stel je voor dat die situatie over vijf jaar helemaal verbeterd is. Maak daar een zo’n concreet mogelijk plaatje van. Stel je vervolgens de vraag: wat zie ik mezelf in die nieuwe, betere situatie doen? Maak ook dat zo concreet mogelijk. Ga vervolgens aan de slag met de dingen die je jezelf in de toekomst ziet doen. Neem dát mee in het moment-, om er direct mee aan de slag te gaan. Hierdoor wordt het makkelijker om jouw doel te behalen.

Geluktip 3: Wees je bewust van jezelf en je  eigen handelen. 

Je bent vast wel eens in een situatie terecht gekomen waarin je  jezelf boos of verontwaardigd voelt. Als je daarin bent beland, ben je vooral met de ander bezig. Met wat hij of zij heeft gezegd, gedaan, of nagelaten heeft. Als je dan de aandacht richt op jezelf en jezelf afvraagt  “wat wil ik”, of “wat kan ik er zelf aan doen”, creëer je een mogelijkheid om uit de energie van de ander én uit je eigen ongenoegen te stappen. Hierbij doe je een stapje achteruit waarbij je ruimte creëert om naar de situatie te kijken. Als je dan met je aandacht naar je ademhaling én naar je hart kunt gaan, bestaat de mogelijkheid om bij jezelf terug te komen. Als je tijd en aandacht voor jezelf hebt genomen, voelt dat als geluk. Vanuit dat geluk in jezelf, kun je er zijn voor een ander én heb je oog voor de mooie dingen om je heen.

Geluksroute Heiloo 16 en 17 juli van 10 tot 5!

Regelmatig ben ik bezig met het thema “geluk”. Ik ben lid van het  geluksteam dat de Geluksroute Heiloo organiseert. Deze wordt op 16 en 17 juli gehouden, van 10.00-17.00 uur. Hiermee bezig zijn draagt bij aan mijn geluk. Wat ik fijn vind is om moeiteloos mensen en winkeliers enthousiast te maken om hetgeen wat hen gelukkig maakt te delen met anderen. Tijdens het weekend wordt er verspreid door Heiloo activiteiten georganiseerd door geluksbrengers. Geluksbrengers die hun huis of winkel, en hun hart openen, om Geluks plukkers te kunnen ontvangen. Wat er allemaal aan geluk te proeven is, kan je vinden op de website www.geluksroute.nu/editie/heiloo. Tijdens dit weekend ga ik op zondag 17 juli lachmeditaties verzorgen. Van 10.30-11.30 uur én van 14.30-15.30 uur. Ervaar wat het gelukshormoon endorfine voor jou kan betekenen. Meld je hier aan voor deelname. Schaterende man www.helenderwijze.nl

Affirmatie door Edith Hagenaar

Omdat ik “positief denken” een warm hart toedraag, wil ik jou, als lezer van mijn E-zine en blog, elke keer een positieve affirmatie meegeven. De affirmatie van deze keer is:

Verbonden zijn is mijn natuurlijke staat – ik ben altijd in verbinding.  Er is maar één persoon nodig om verbinding te ervaren.

Deze affirmatie kun je zo vaak mogelijk hardop of in gedachten, zeggen. Op een briefje schrijven en overal ophangen. Hierdoor creëer je positiviteit naar jezelf en de wereld om je heen. Dat geeft een enorm geluksgevoel! Wil jij met mij delen wat gelukkig zijn voor jou betekent reageer dan onderaan mijn blog!

Ik wens je een gelukkige en zonnige tijd toe.

Groetjes,

Susan.

Share This